De Rotterdamse Pleinbioscoop en het project 48 Hours, dat makers uitdaagt binnen twee dagen een film te maken, hebben de handen ineengeslagen voor een bijzonder project. Zij werken op dit moment aan de film Sudden Deaf. Al tijdens de opnames wordt rekening gehouden met het feit dat het geluid wordt vervangen door bastonen, zodat kijkers met een auditieve handicap de film kunnen 'horen'.

Dat hebben de makers zaterdag bekendgemaakt. Regisseur Marc Eikelenboom heeft bij het maken van de film de hulp ingeschakeld van een aantal dove filmliefhebbers. Ook spelen dove mensen een bijrol in de film. Tijdens alle draaidagen was er een doventolk aanwezig. En de welbekende kreet 'actie!', die een regisseur roept als de opnames beginnen, is op de set vervangen door een speciale handbeweging.

De wereldpremière van Sudden Deaf is op 25 augustus tijdens de Pleinbioscoop in Rotterdam. Die avond staat er ook alleen maar personeel met een gehoorbeperking op het terrein en moeten bijvoorbeeld biertjes worden besteld in gebarentaal.

Meld je aan voor de training van het Sencity Festival 2017 in Rotterdam

Streep ‘probleem’, ‘nooit’ en ‘kan niet’ van je woordenlijst en haal de ware ‘Possibilizer’ in jou naar boven bij de Sencity Festival 2017 training in Rotterdam

Tijdens de trainingen ga je jouw talenten ontdekken. Je leert jezelf nog beter kennen en durft je grenzen te verleggen. Sencity biedt je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, contact tussen doven en horenden te stimuleren en een bijdrage te leveren aan het Sencity Festival 2017

Het is zo mooi dat iedereen anders is en daarom willen wij je graag leren kennen!

Ben jij het rustige type of de gezellige sfeermaker? Ben je kritisch of ga je juist snel akkoord? Houd je van spontane uitdagingen of gaat je voorkeur uit naar voorspelbaarheid?

Wil je meer weten over deze training ?

Kom dan naar de informatieavond bij SWeDoRo op donderdag 27 oktober (19:30 - 21:30 uur) !

Hierna start de training op dinsdag 1 november 2016 (19:15 - 21:45 uur) en is om de 2 weken t/m eind april 2017 (locatie: SWeDoRo).

Wil je meedoen of heb je nog vragen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Laat voor zondag 30 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. weten waarom jij zou willen deelnemen.

Tot a.s. donderdag !

logo-signcall

logo batterijtotaal.nl