Enthousiaste kampleiding Werkgroep Doofblinden Kamp.

Wij zoeken leuke en spontane vrijwilliger(s) die redelijk ervaren is en naar uitdagingen zoekt. Leiding kan geven aan de teams in de werkgroep en goed kan samenwerken met enthousiaste doofblinde collega’s.

Na het succesvol gelopen 1e Doofblinden Kamp 2017, zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het 2e Doofblinden Kamp in 2019!
Het is de bedoeling dat je deze periode mee loopt met de huidige kampleiding en je op deze wijze ervaring op doet in het leiden en organiseren van het Doofblinden Kamp. Bevalt dit jou goed dan is het mogelijk dat je in deze functie verder gaat.

De taken, na overleg, kunnen zijn:
- Verantwoording aflegt aan het bestuur van DBCX:
- Ondersteunende leidinggeeft aan twee teams;
- Voorbereidende taken uitvoeren voor het Doofblinden Kamp;
- Contacten onderhouden met de vrijwilligers;
- Uitwerken van schema’s en opzet van het Doofblinden Kamp;
- Bijwonen van vergaderingen;
- Visie van het Doofblinden Kamp bewaken;
- Leidinggeeft tijdens het Doofblinden Kamp;

Wij vragen daarvoor van jou dat je:
- Flexibel bent;
- Verantwoordelijk bent;
- Er genoeg tijd aan kunt besteden;
- Minimaal 18 jaar of ouder bent;
- Gebarentaal kent en/of open staat om gebarentaal te leren;
- Kunt samenwerken;
- Respectvol bent;

Met je vragen of je persoonlijke verhaal, Curriculum Vitae (CV) en ervaringen kunt je aanmelden op https://dbcx.nl/aanmelden-vacature-voor-doofblinden-kamp/

Twijfel niet, gewoon doen!! :)

Werkgroep Doofblinden Kamp is een onderdeel van:
Stichting Nederlandse Doofblinden Connexion (DBCX)
Website: www.dbcx.nl

 

GEZOCHT!

Enthousiaste vrijwilliger(s) Werkgroep Doofblinden Kamp.

Wij zoeken leuke en spontane vrijwilliger(s) die redelijk ervaren is en naar uitdagingen verlangt en tevens kan samenwerken met enthousiaste doofblinde collega’s.

Na het succesvol gelopen 1e Doofblinden Kamp 2017, zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het 2e Doofblinden Kamp in 2019!
Gezien de hoeveelheid werk die het organiseren van dit geweldige kamp brengt, zijn we op zoek naar meer vrijwilligers.

De taken, na overleg, kunnen zijn:
- Leuke binnenactiviteit(en) bedenken/zoeken;
- Leuke buitenactiviteit(en) bedenken/zoeken;
- Het maken van foto’s en film tijdens het kamp en het plaatsen op social media.
- Mogelijk nog andere taken.

Wij vragen daarvoor van jou dat je:
- Flexibel bent;
- Er genoeg tijd aan kunt besteden;
- Minimaal 18 jaar of ouder bent;
- Gebarentaal kent en/of open staat om gebarentaal te leren;
- Deelneemt aan vergaderingen;
- Deelneemt/organiseert tijdens het Doofblinden Kamp;

Je kunt 1 of meerdere taken doen, wij overleggen met jou.

Met je vragen of je persoonlijke verhaal, Curriculum Vitae (CV) en ervaringen kunt je aanmelden op https://dbcx.nl/aanmelden-vacature-voor-doofblinden-kamp/

Twijfel niet, gewoon doen!! :)

Werkgroep Doofblinden Kamp is een onderdeel van:
Stichting Nederlandse Doofblinden Connexion (DBCX)
Website: www.dbcx.nl

Ben je doof/slechthorend en ben je eenzaam ? Of ken je iemand die doof/slechthorend is en eenzaam thuis zit ? Bekijk dan dit filmpje over Buddy-project welke georganiseerd wordt door 

SWeDoRo en stichting Humanitas voor de regio Rotterdam en omstreken. Voor meer informatie en/of aanmelden stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

In de vorige nieuwsbrief hebben we al een tipje van de sluier gelicht omtrent een reünie van de P.J. Evertseschool / Auris College te Rotterdam. Inmiddels is de exacte datum ook vastgesteld en is deze via Facebook al bekend gemaakt, maar hier dan ook de officiële datum: zaterdag 14 april 2018, zet maar in je (Outlook- / Google-) agenda, of wat ook wel eens werkt, schrijf op je kalender bij 31 december 2017 alvast de reünie datum erbij. Als je dan aan het eind van het jaar de nieuwe kalender in gaat wijden, kun je deze datum alvast gelijk markeren! Zou zonde zijn als je een dubbele afspraak gemaakt hebt en later die andere afspraak moet annuleren

Nog even voortbordurend op de reünie. Heb je je al aangemeld? Kan nog steeds, maar hoe later je je aanmeldt, hoe groter de kans dat het volgeboekt is. Het aftellen is alvast begonnen. Wil je het exacte aantal dagen/uren/minuten/seconden weten? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen, wij kunnen ook haast niet wachten. Klik hier voor de tussenstand.

Vanwege drukke agenda en studie gaat de coördinator medio juni ons verlaten, zijn wij op zoek naar nieuwe coördinator.

Ben je goed in het selecteren en communicatieteam met bestuur en vrijwilligers van SWeDoRo?

Dan zoeken wij u!

Wat breng je mee?

  • Ervaring met Excel
  • Ervaring met mailingsverkeer
  • Doelgroep enthousiasmeren maken met opdrachten
  • Zelfstandig, eigen initiatief en je kunt goed samenwerken

Wat ga je doen?

  • Taken verdelen binnen de doelgroep (vrijwilligers)
  • Bijhouden van de afspraken, tolken reserveren, datums en tijd
  • Organiseert af en toe teamoverleg
  • Je werkt vooral vanuit huis en heel soms op locatie SWeDoRo

Meer informatie bij:

Gera Vonk-Huisjes

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Rotterdamse Doven Zwem Club is met spoed op zoek naar een penningmeester.

Onze penningmeester zal zijn functie (na ruim 19 jaar) bij de eerstvolgende ALV (november 2016) van RDZC neerleggen.

Bent u of weet u iemand die interesse heeft in deze bestuurders rol, neemt u dan contact op met het secretariaat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor vacature penningmeester

SWeDoRo is op zoek naar mensen die de schoonmaakploeg graag komen versterken. Jullie kunnen bv 1 of 2 x per week doen voor 2 uur per dag. Of meerdere dagen kan ook.
-Maandag van 7.30u -9.30u.
-Dinsdag van 16.30u – 18.30u.
-Donderdag van 9.30u – 11.30u
-Vrijdag van 7.30-9.30u
In overleg met coördinator is het mogelijk op andere tijdstip te doen als het voor je beter uitkomt.
Er is een kleine vergoeding (vrijwilligersvergoeding) beschikbaar.
Lijkt het je leuk? Mail dan naar beheerder(at)swedoro.nl ("(at)" vervangen door "@" i.v.m. mogelijke spam).

SWeDoRo heeft diverse signalen ontvangen dat er vele dove/slechthorende personen zijn welke in een isolement leven. Dat vindt SWeDoRo een zeer zorgwekkende situatie welke grote gevolgen heeft voor de dove persoon zoals niet meer het huis uitkomen, zichzelf lichamelijk verwaarlozen, psychische klachten etc. Deze personen vinden dus ook niet de weg voor maatschappelijke hulp specifiek voor deze dove doelgroep. Om deze personen hulp te bieden en te ondersteunen gaat SWeDoRo zeer binnenkort een Buddy-project opzetten met Humanitas. Er zijn nog een paar plaatsen voor vrijwilligers welke als Buddy willen zijn. Wat is een Buddy ? Als Buddy ga je andere dove/slechthorende personen helpen. Binnenkort is er een informatieavond waarbij uitgelegd gaat worden wat het Buddy-project precies is. Ben je nieuwsgierig en is dit misschien wat voor jou ? Stuur dan alvast een mailtje naar mailto:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan krijg je een uitnodiging voor de informatieavond.

Wij zoeken een docent om Nederlandse les te geven aan dove allochtonen. De cursisten krijgen 1x per maand les op donderdagavond van half 8 tot half 10. Er zijn twee niveaus, wij zoeken een docent voor niveau 1. Op niveau 1 werk je aan uitbreiding van de woordenschat Nederlands en uitbreiding woordenschat NGT. Ook wordt er aandacht besteed aan een aantal grammaticale onderdelen. Er is vooralsnog geen vaste methode, dit betekent dat je veel vrijheid hebt in het bepalen van de lesseninhoud. De groep is niet zo groot, gemiddeld 6 cursisten, maar wel gedifferentieerd doordat de cursisten niet allemaal op hetzelfde niveau zitten.

Kwalificaties:
- goede vaardigheid in NGT en Nederlands
- ervaring met lesgeven

Soms worden er extra taken van je verwacht, zoals het voeren van een intake-gesprek met nieuwe cursisten of een vergadering, maar dit is wel in overleg met de docent van niveau 2 en met het bestuur. Er is een kleine vrijwilligersvergoeding en reiskostenvergoeding.

Het is de bedoeling dat je eerst wordt ingewerkt, je kan ook een keer komen meekijken. Meer informatie of vragen? Neem contact op met de huidige docent van groep 1: Ulrika Klomp via ulrika(at)live.nl ("at" vervangen door "@" om spam te voorkomen). Om direct te solliciteren kan je contact op nemen met Gera Vonk-Huisjes via info(at)swedoro.nl ("at" vervangen door "@" om spam te voorkomen)

Stichting SWeDoRo heeft een vacature voor een gebarentaaldocent (m/v) die bereidt is om gebarentaalcursus AB1 te geven op de woensdagmiddag. Het is in de omgeving van Rotterdam. Voorkeur gaat uit naar dove personen en dat men bekend is met het nieuwe cursusmateriaal AB1. Reacties kunnen gestuurd worden naar gebarentaal.swedoro(at)gmail.com (i.v.m. spam (at) vervangen door @).

RGN ( Rotterdams Gebaren Nieuws) bestaat al een paar jaar.
We zijn met 10 personen en willen graag uitbreiden. Wij zijn allemaal vrijwilligers.
Wij zoeken naar iemand die kan vertellen in gebaren voor de camera.
Ben je bekend met gebaren en kun je werken met de cameramensen en opmaken van de programma.
Functie eisen; flexibel / enthousiast / gebarentaal beheersen.
Heb je interesse in deze vacature en voldoe je aan de functies.
Dan kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
We nemen contact met je op.