Binnenland
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Vanaf nu beschikt SWeDoRo over een AED (hangt in de grote zaal achter de bar tegen de wand)

AEDPlus1

Wat is een AED ? AED is een apparaat waarmee je een elektrische schok kan geven aan iemand welke een hartstilstand heeft en jou helpt wat je precies moet doen door een scherm met tekst (zie foto hieronder).

In overleg met doven-EHBO-team (http://doven-ehbo.nl/) is gekozen voor dit type apparaat "Zoll AED Plus" omdat deze uitleg geeft in tekst zodat ook dove personen deze apparaat kunnen bedienen.

Wat moet je doen als iemand een hartstilstand heeft ? Eerst controleren of slachtoffer niet reageert op aanspreken en schudden. En controleer de ademhaling. Is de persoon bewusteloos en ademt niet (of niet normaal) dan gelijk 112 (laten) bellen. Als de AED er nog niet is start je direct met 30 borstcompressies en geeft daarna 2 beademingen tot de AED arriveert. Als je de AED al tot je beschikking hebt, sluit je die zo snel mogelijk aan. Op de scherm van de AED kan je aflezen wat je precies moet doen.

Binnenkort krijgen de vrijwilligers (welke regelmatig aanwezig zijn bij SWeDoRo) een cursus in gebarentaal hoe je met het AED moet omgaan.

AEDscherm

Aangesloten verenigingen van SWeDoRo kunnen zich opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (kosten zijn ongeveer EUR 30,= per persoon).

Zie foto waar de AED precies hangt in de grote zaal achter de bar. En ook voor een demo-filmpje (helaas in Engels en geen Nederlandse ondertiteling) -> maar je krijgt wel een indruk hoe het werkt.

Deze AED is mede mogelijk gemaakt door steun van GGMD en Pieter de Joode Stichting.

AEDplaats1