Buitenland
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Een man uit New York heeft even flink misbruik lopen maken van een videobelservice voor dove mensen. Hij gebruikte de videoservice niet om te communiceren via gebarentaal, maar om zichzelf af te trekken in het zicht van de vrouwelijke medewerkers. Dat deed hij niet één keer in een opwelling, maar liefst 4.646 maal sinds begin dit jaar.

Via de service kunnen dove mensen een videoverbinding leggen met een medewerker en zo met elkaar communiceren via gebarentaal. De medewerker belt dat degene die de dove wil spreken via de telefoon en vertaalt dan het gesprek naar gebarentaal voor de dove en de gebarentaal naar tekst voor de beller.

David Marcano, die overigens niet doof is, zag een andere toepassing voor de service, zo meldt de New York Post. Hij legde verbinding met het bedrijf zodat hij de vrouwelijke medewerkers kon laten zien hoe hij aan zijn superslurf zat te trekken. De 51-jarige man had blijkbaar bergen met vrije tijd en goede zin, want hij deed dit een indrukwekkende 4.646 keer vanaf acht verschillende nummers.

Zoals je kunt begrijpen, is het bedrijf het wel een beetje zat en heeft de man daarom aangeklaagd. Bij de rechter willen ze eisen dat de man de service niet meer mag gebruiken en meldt het bedrijf dat de acties van de man het bedrijf geld kost en voor emotionele schade bij de medewerkers zorgt. Marcano heeft volgens de krant nog niet gereageerd op de mails die hem zijn gestuurd op de 24 e-mailadressen die hij gebruikte om nepaccounts aan te maken bij de service.