Sport
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

LEIDEN - Bij haar debuut op het EK voor dove atleten heeft Lucinde Wiersema verrassend brons gewonnen op de zevenkamp. De 17-jarige verzamelde als jongste in het deelnemersveld in het Poolse Bydgoszcz 4059 punten op de meerkamp. In twee dagen deed ze de 100 meter horden, hoogspringen, kogelstoten, 200 meter, verspringen, speerwerpen en een 800 meter als afsluiting.

 

 

De B-juniore van Leiden Atletiek verbeterde daarbij haar persoonlijke records op de 200 en 800 meter. Het werpen ging iets minder goed, waar bij gezegd moet worden dat ze voor het eerst met een 4 kilo zware kogel moest stoten. Het verspringen leverde een mooie 5.10 meter op, maar met te veel meewind om als persoonlijk record te tellen.

De bronzen medaille is een mooie beloning voor hard werken van Lucinde en haar trainer Raul Varona Perez die in Leiden bij trainingen vaak wordt bijgestaan door een doventolk. Het goud ging in Polen naar de Russische Anastasia Klechkina, zilver was voor de Duitse Felicitas Merker.

Enkele dagen later kwam Lucinde nog in actie op twee 'losse' onderdelen en dat leverde tweemaal een fraaie vierde plaats op. Bij het hinkstapspringen deed ze dat met een dik nieuw persoonlijk record van 11.15 meter. Op de slotdag van het EK sprong Lucinde 1.63 meter hoog. Ze had daar net een poging te veel voor nodig om daarmee een tweede bronzen medaille in de wacht te slepen.